ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Камп модерног шаранског риболова за младе одржан по шеснаести пут

Редакција ТВ Бачка | 27. avgust 2019. | 17:26 | Спорт

Камп модерног шаранског риболова за младе одржан по шеснаести пут

Стотинак дечака и девојчица из врбаске и неколико суседних бачких општина камповало је на Змајевачким језерима и опробало се у модерном шаранском риболову. Школа модерног шаранског риболова настала је на иницијативу врбаских риболоваца и организатор самог кампа је Удружење спортских риболоваца „БАС 021“. Захваљујући њиховом ангожавању већ годинама се десетине младих нађу на језерима у Змајеву, која су права риболовачка оаза, поделе се у групе до десетак полазника и са својим инструкторима пролазе кроз основе шаранског риболова. Спортски риболовци окупили су младе нараштаје и по шеснаести пут, а успех у раду и угодан боравак на води традиционално им је пожелео председник општине Врбас.

Организатори су се као и претходних година потрудили да целокупан боравак деце у кампу буде бесплатан. Циљ им је, како кажу у Удружењу „БАС 021“, да популаризују риболов међу младима, али и здрав однос према животној средини у чему одговорно одношење према водотоковима и рибљем фонду има преовлађујућу улогу. Зато овај камп опстаје већ годинама, највише захваљујући ентузијазму чланова Удружења, као и спонзорима који налазе разумевање за ову активност. Значајна реклама су им и сама деца која се из школе риболова, током два дана проведена на Змајевачким језерима, враћају пуна утисака, а нека и трајно заљубљена у чари пецања. Сваки сегмент припреме захтева концентрацију и вештину што није увек присутно када су у питању деца па још на летњем распусту. Ипак, они су се трудили да осим дружења и забаве, науче и нешто о риболову. Како су се провели и шта су научили, чули смо и од њих самих.

Већ сама чињеница да су млади провели у риболовачком кампу два дана без модерних техничких уређаја, довољно сведочи о његовом успеху. Модерни живот одвојио нас је од природног окружења, али зато камп модерног шаранског риболова враћа младе у природу макар на два дана, а након тог искуства и боравка многи ће вероватно пожелети да у њој проведу макар још неколико сати и да им то постане честа активност.

Опширнији извештај о овом догађају можете погледати у емисији „Врбаска догађања“ на ТВ Бачка или на нашем јутјуб каналу.

Ostale vesti iz ove kategorije