ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Центар Врбаса три дана у знаку баскета - Завршен турнир у баскету 3х3

Редакција ТВ Бачка | 26. avgust 2019. | 16:21 | Спорт

Центар Врбаса три дана у знаку баскета - Завршен турнир у баскету 3х3

Три дана Врбас је био у знаку баскета 3 на 3 захваљујући турниру који је одржан на тргу Николе Пашића и који је привукао значајну пажњу публике као и више од 20 пријављених екипа. Након прошлогодишњег, веома добро организованог турнира на теренима Спортског друштва "Јоаким Киме Виславски“ у Старом Врбасу, овогодишњи спектакл пресељен је у центар града, како би што више гледалаца имало прилику да ужива у спортском надметању добрих баскеташа. Манифестацију је отворио председник општине Врбас.

Баскет је верзија кошаркашке игре која се игра на један кош и у Србији има велику популарност. Наше мушке репрезентације три пута су освајале светско првенство од 2012. године од када се организују таква такмичења. Српски играчи налезе се на врху међународне листе за рангирање играча који се баве овим спортом. Турнир у Врбасу потврђује да кошарка 3 на 3 има своје упориште и међу рекративцима и спортистима у нашем граду.

Петак и субота били су резервисани за утакмице у групној фази, а недеља за мечеве од осмине финала до финала у ком је екипа под називом „Армагедон“ из Новог Сада надиграла екипу Кафана „Рашље“ из Сомбора. До трећег места стигла је домаћа екипа "6,75". Најбољи играч турнира је Јован Антић из победничког "Армагедона". У Врбасу је остала и титула за најбољег шутера тројки, а то је Огњен Јокановић из екипе "6,75". Турнир је имао богат наградни фонд, а протекао је у одличној атмосфери и ферплеј игри истинских заљубљеника у баскет што је публика пропратила активним навијањем за своје фаворите. Све то биће подстрек организаторима да већ сада крену у планирање и осмишљавање овог спортског догађаја за нередно лето.

Ostale vesti iz ove kategorije