ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

У организацији Мото клуба „Парадизо“ уприличен први мото сусрет у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 12. avgust 2019. | 17:33 | Друштво

У организацији Мото клуба „Парадизо“ уприличен први мото сусрет у Врбасу

Бајкери из свих крајева Србије и земља окружења, од Словеније, преко Хрватске и Босне и Херцеговине до Северне Македоније, окупили су се на мото сусрету у Врбасу који су организовали чланови Мото клуба „Парадизо“. У капму позиционираном на помоћним теренима Градског стадиона, окупило се више стотина бајкера за које су приређени разни садржаји и рок концерти. Домаћин сусрета, клуб „Парадизо“ постоји и делује у нашој средини пет година, сматрали су да је то довољан временски период да се, на основу искустава, упусте у организацију оваквог догађаја. Од свог оснивања, Клуб „Парадизо“ прилично је променио ставове грађана о бајкерима. Чланови Клуба успевају да учествују у многим добротворним активностима, иако се баве спортом и хобијем који су веома захтевни.

Био је ово редак случај да се толико љубитеља мотора окупило у Врбасу на једном месту. Њихово присуство искоришћено је и да провозају двоточкаше по градским улицима. Дефиле је застао на кратко испред самог Мото клуба „Парадизо“ где смо неке од учесника питали за утиске о овом скупу.  Након дефила, највећи део моториста запутио се на полигон на коме су одржане трке убрзања. Двадесетак пријављених учесника надметало се у две категорије, у зависности од снаге мотора, што је уобичајено такмичње када су у питању бајкерска окупљања.

У друштву бајкера била је и Ана Чесар, чији је супруг власник једног двотчкаша, а која заједно са њим, иако живе и раде у инистранству, посећује мото скупове и ужива у вожњи на мотору.  Заједничко свим бајкерским скуповима, па и овом, била је и хуманитарна страна. Мотористи су се укључили у акцију помоћи дечаку Радету из Сомбора, оболелом од рака панкреаса, за кога средства прикупља и хуманитарна организација „Буди хуман“.

Врбашани су показали да су не само добри домаћини, већ да су и добри такмичари јер су победили у свим бајкерским играма и дисциплинама, а члан врбаског Мото клуба Стеван Сокола био је најбољи на тркама убрзања у обе категорије. Домаћинима ће то сигурно бити подстицај да наредне године уприличе још бољу организацију, а гостима изазов да дођу у већем броју и боље припремљени. Тако да ће разне марке мотора и њихове власнике који воде посебан стил живота и уживања у вожњи, Врбашани дефинитивно моћи да виде и неком наредном приликом.

Ostale vesti iz ove kategorije