ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Туризам

Првог дана Фијакеријаде тридесетак екипа такмичило се у кувању котлића

Редакција ТВ Бачка | 22. jul 2019. | 15:26 | Туризам

Првог дана Фијакеријаде тридесетак екипа такмичило се у кувању котлића

Током викенда одржана је осамнеста равноселска фијакеријада. Први дан ове манифестације  био је резервисан за такмичење у кувању котлића. У културно уметничком програму су учествовали тамбурашки оркестри као и фолклорни ансанбли КУД „Варадин“ из Петроварадина, „Логовац“ из Деспотова, „Сава Вукосављев“ из Змајева и КУД „Шове“ као домаћини и то од најмлађих група до ветерана. Песмом и игром су прошетали кроз целу Србију па и окружење. Музика је допринела да сви уживају уз звуке тембурице. Покровитељ ове манифестације је Општина Врбас, Месна заједница Равно Село и многобројни спонзори. Присутнима се обратила и председница Скупштине општине Врбас Маријана Мараш која је поздравила све учеснике и госте и прогласила ово такмичење отвореним.

Такмичења у кувању котлића традиционално привуче велики број учесника и посетилаца , јер поред  добре забаве ту је и  уживање у укусној храни. Ове године су организатори изненађени бројем такмичарских екипа које су се пријавиле у нади да ће скувати најукуснији паприкаш.

Добро расположење владало је и међу екипама које су се такмичиле.Све екипе су обезбедиле главне и тајне састојке и зачине како би ово иначе укусно војвођанско јело било још боље.  Припремали су се јуњећи,свињски па и по који зечији паприкаш. Жири је имао веома тежак задатак јер су одлучилаве нијансе. Победу је однела словачка екипа Братислава из Братиславе, тако да је ово такмичење у кувању котлића добило карактер међународног.  Велики број посетилаца је присуствовао првом дану ове манифесатије у којој се негује култура и традиција овог војвођанског краја.

Ostale vesti iz ove kategorije