ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Упис ђака у средње школе на подручју врбаске општине

Редакција ТВ Бачка | 8. jul 2019. | 14:19 | Друштво

Упис ђака у средње школе на подручју врбаске општине

Свршени основци, након резултата завршног испита, попуњавања листе жеља и објављивања распореда, почели су да се уписују у средње школе и гимназије. У току је први уписни круг који подразумева предају уписне документације у школама које ће будући средњошлолци похађати од 1. септембра у школској 2019/20. години. Тако је и у врбаској Средњој стручној школи „4. јули“ која образује ђаке у четири подручја рада и уписије више трогодишњих и четворогодишњих образовних профила.

У Средњој стручној школи „4. јули“ предвиђено је 30 места на образовном профилу прехрамбени техничар у четворогодишњем трајању, а по 15 места на трогодишњим профилима пекар и месар. План је да се упише и до 30 ученика који ће се школовати за звање тњхничара за ндустријску и фармацеутску производњу, а 30 места расположиво је за техничаре за компјутерско конструисање. Највеће интересовање традционално је у подручју рада Саобраћај, где има 60 места за техничаре друмског саобраћаја и исто толико места за возаче моторних возила. Гимназија „Жарко Зрењанин“ већ годинама уписије три смера – друштвено језички, природно-математички и општи тип за кој је укупно отворено 176 места.

Десетог јула, по окончању и другог уписног круга, биће објављена и преостала слободна места. На упису је од документације потребно имати извод из матичне књиге рођених, образац пријаве за упис у средњу школу, сведочанства о завршеној основној школи и три последња завршена разреда, уверење о положеном завршном испиту, док је за поједине образовне профиле потребно и лекарско уверење.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije