ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Елиминационим борбама у Врбасу почео IV Јуниорски куп нација у боксу

Редакција ТВ Бачка | 15. oktobar 2020. | 14:05 | Спорт

Елиминационим борбама у Врбасу почео IV Јуниорски куп нација у боксу

Уводним, елиминационим борбама у Врбасу је свечано почео IV Јуниорски куп нација у боксу. Ринг Центра за физичку културу "Драго Јововић" биће место борби за титуле најбољих младих боксера репрезентативaца Сједињених Америчких Држава, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Србије. Услед ограничених могућности кретања своје учешће морале су да откажу поједине репрезентације. Турнир је отворио Срђан Станић, члан Општинског већа за спорт и омладину, а у име Боксерског савеза и Организационог одбора турнира учеснике је поздравио Јовица Панић. Упркос томе што је забележен мањи број такмичара и селекција, важно је што није прекинут континуитет одржавања турнира.

Као и ранјих година, турнир у боксу имаће и професионалне судије које ће осигурати да ништа не наруши дух ове племените вештине, спортско понашање и фер плеј. Протекли Јуниорски куп нација обележило је присуство чак 25 репрезентација са четири континента.  То неће бити случај ове године. Ипак, младој боксерској репрезентацији Србије овај турнир је значајан у припреми пред наредна такмичења. Омладинска селекција последњих година има значајне успехе, па се на одличја озбиљно рачуна и на такмичењу у Врбасу.

Боксери четири јуниорске репрезентације одмераваће снаге током четири дана. У организацији турнира значајно место има њен домаћин Боксерски клуб „Чарнок“. Турнир је и отворио меч члана овог клуба Дамира Јајића против другог репрезентативца Србије, Дарка Ђукановића. Од боксера „Чарнока“ свој деби на овом турниру имаће још и Машан Никчевић.

 

Ostale vesti iz ove kategorije